Terraca - Daktuinsubstraat
  • Bel ons :

    +32 (0) 473 38 33 99

  • Mail ons :

    info@terraca.be

Substraat voor uw daktuin

Terraca in Ruiselede is gespecialiseerd in het leveren en blazen van substraten, lava, enzovoort. Ideaal voor tuinaannemers en particulieren – bijvoorbeeld filterlava blazen voor de (zwem)vijver, afdeklava tussen vaste planten en siergrassen – maar ook voor bedrijfsgebouwen en appartementen. Via flexibele buizen en een ingenieus pompsysteem blazen wij tot 150 meter ver en 40 meter hoog. Vooral voor moeilijk bereikbare plaatsen biedt het blazen van substraten grote meerwaarde. En de tijdswinst – in twee uur tijd blazen we gemakkelijk ca. 28 m3 substraat – is een absolute plus.

Onze producten

1

Extensief daktuinsubstraat

Het meest gebruikte substraat, wegens de rijkdom aan mineralen en het kleine percentage aan organisch materiaal. Dit product is gemakkelijk te blazen en wordt vooral gebruikt om af te werken met sedumstekken, -matten of -mixmatten.

2

Intensief daktuinsubstraat

Een mineraalrijk substraat met een hoger percentage aan organisch materiaal, wordt vooral gebruikt voor groendaken met intensieve groei – in de vorm van vaste planten, siergrassen en zelfs bomen. Ook dit product is probleemloos blaasbaar.

3

Lava

Lava is mineraal gesteente dat ontgonnen wordt uit vulkanisch gebied en heel goed water kan filteren. Dit product wordt gebruikt als filterlaag in natuurlijke zwemvijver, filterage laag in intensieve daktuinen, sierwandelpad … De fracties die wij doorgaans gebruiken zijn 2/8 tot en met 8/16.

Terraca - Daktuinsubstraat